Valikko Sulje

Yrityksen historia

Yrityksen historiaa

Työkaverusten perustama

Oula-Pelti Oy:n historia alkaa vuodesta 1981, jolloin perustajat Tapio Koivukangas, Heikki Viirret ja Ahti Viirret käynnistivät ilmanvaihtourakointia sekä peltitöitä tekevän yrityksen Petäjäskoskelle.

Vuonna 1982 yritys muutti rakentamiinsa omiin tuotantotiloihin Oulaisiin. Tiloja laajennettiin vuonna 1984 ja työntekijöiden määrä kasvoi 80-luvulla kymmeneen. Yrityksessä työskenteleväksi osakkaaksi tuli tällöin mukaan myös oulaistelainen Aulis Kangas.

Yritys vastasi 80-luvulla mm. Haapaveden turvevoimalan ( IVO ), Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitoksen ja Pietarsaaressa sijaitseva Schauman’in paperitehtaan ilmastointiurakoinneista. Kiireisimpinä aikoina yrityksen palveluksessa oli noin 25 työntekijää.

Vuonna 1989 yritys sai Tuottava Idea -palkinnon Tapio Koivukankaan suunnittelemasta ja yrityksen valmistamasta paloletkujen vaakahuoltolaitteistosta. Myös toinen suunniteltu tuote - uppoamaton pelastusvene - patentoitiin ja otettiin tuotantoon.

Laman jälkeen uuteen kasvuun

Vuonna 1990 yritykseen fuusioitiin Oula-Feal Oy, jonka yhteydessä omistukseen tulivat myös Oula-Fealin tuotantotilat. Laman iskiessä 90-luvun alussa yrityksessä oli vaikeimpina aikoina työntekijöinä vain yrittäjät itse.

Vähitellen talouden elpyessä rakennusala vilkastui ja työntekijöiden määrä kasvoi tasaisesti nykyiseen noin 10-15 työntekijään. Vuonna 1994 ostettiin vanha automaalaamo pajatiloiksi Pyhäjoelta. Oula-Pelti Oy palkittiin Oulaisten vuoden yrityksenä 1997. Samana vuonna se myös luokiteltiin ensimmäistä kertaa AAA-luottokelpoisuusluokkaan.

2000-luku

2000-luvulla toimiala on kehittynyt voimakkaasti sekä markkinoiden kasvun puitteissa että teknisesti. Sisäilman laatuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota ja laatuvaatimukset ovat tiukentuneet. Sekä toimialan tuntemus että pitkä kokemus ovat vakiinnuttaneet Oulapellin aseman luotettavana ilmastointiurakointien toteuttajana.

Omaa tuotantohallia Oulaisissa laajennettiin uudestaan vuonna 2002 nykyiseen 800m2 ja kylmien varastotilojen kokoa kasvatettiin 300m2. OulaFealilta 90-luvulta omistukseen siirtyneet tilat myytiin Oulaisten kaupungille vuonna 2005 ja Pyhäjoen pajatilat myytiin syksyllä 2008 Vanamo-Uunit Oy:lle.
Uudisrakennusten ilmastointiurakointitöistä mainittakoon 2000-luvulta Pyhäsalmen ja Haapaveden ABC-huoltamot, Kärsämäen keskuskoulu ja Oulun SRK:n toimistorakennus. Saneerauskohteita ovat mm. Nivalan terveyskeskus ja ammattikoulun sekä KAOLin liiketalouden yksikön ja talouskoulun opetustilojen saneeraus.

Yrityksen johdossa tapahtui muutoksia 2000-luvun puolivälin jälkeen henkilöstön eläköitymisen myötä. Yrityksen johtoon vaihtui yli kymmenen vuotta yrityksessä työskennellyt LVI-teknikko, yrityksen perustajan Tapio Koivukankaan poika Niko. Isiensä jalanjälkiä Oulapeltiin ovat seuranneet myös Jarkko Viirret sekä Aulis Kankaan tytär Mervi Tuulaniemi. Vuonna 2012 heistä tuli osakekauppojen myötä yrityksen uusia omistajia. Omistajaksi tuli myös pitkään talossa työskennellyt Petri Karihtala.

Oma tuotantohalli Oulaisissa.
Oulapelti Oy on vakiinnuttanut asemansa vaativien ilmastointiurakoiden toteuttajana.
2000-luvun puolivälin yrityksen johtoon astui nuoremoi sukupolvi.

Arvokkain pääoma osaavassa, sitoutuneessa henkilöstössä

Yrityksessä tänä päivänä työskentelevistä suuri osa on ollut palveluksessa jo vähintään kymmenen vuotta ja ehtinyt rakentaa yhdessä lukuisia ilmastointiratkaisuja ympäri Suomea. Pitkään yhdessä työskennellyt henkilöstö on ehtinyt jakaa yhdessä monenlaisia vaiheita, myös menetyksiä ja vastoinkäymisiä. Vaikeimpina aikoina henkilöstöä on jouduttu lomauttamaan ja matkan varrella hyviä työtovereita on jouduttu hyvästelemään paitsi eläköitymisen, myös vakavien sairastumisten vuoksi. Oulapelti Oy:n arvokkain pääoma onkin juuri kokeneessa, osaavassa henkilöstössä ja tekevässä asenteessa.